STAAT DE NAAM VAN DE SOORT IN HET GROEN DAN IS DEZE SOORT LEVERBAAR.

STAAT DE NAAM VAN HET SOORT IN HET ROOD DAN IS DEZE SOORT HELAAS NU NIET LEVERBAAR.

Frieslander  NIEUWE OOGST 2018

De vroegste aardappel in ons assortiment, geschikt voor alle vormen waarin u een aardappel wilt bereiden en consumeren, dus koken, bakken, puree, stamppot etc. In de periode dat we geen Frieslander kunnen leveren zijn onze andere rassen een prima alternatief.

Parel 
Dit is een ras voor de kenner, u koopt hem omdat u echt van deze aardappel houdt, lekker, droogkokend, heeft een nadeel, de meestal vrij diepe kiengaten, waardoor schillen wat meer werk is.

Surprise
Een oud ras van de oostelijke zandgrond, kookeigenschappen: licht bloemig.Deze aardappel is te gebruiken om te koken, voor de puree, voor de stamppot en evt. om te bakken.

Bintje  
Een algemeen bekend ras, maar vergis u niet wij verbouwen deze aardappel op zand en gaan niet voor de hoogste opbrengst, maar voor de lekkere smaak. Om te koken, te bakken, voor de puree of stamppot, kortom een veelzijdige aardappel.

Belana 
Een mooie vastkokende aardappel met gele schil. De kleur van de gekookte aardappel is mooi geel. Geschikt voor koken, bakken, puree en stamppot.

Red fantasy 

Een vastkokende aardappel met rode schil, geschikt voor koken, bakken en evt. voor de stamppot. Mooi diepgeel van kleur, een feestje op uw bord.Ook voor de culinaire recepten van topkoks waarin rosevall genoemd wordt kunt u deze aardappel prima gebruiken.

Alexia:

Een aardappel die u prima kunt gebruiken voor elke vorm waarin u een aardappel wilt bereiden. Ook deze soort heeft mooie gele kleur op het bord.

 

Bildstar:

Roodschillig en vrij vastkokend